All CATEGORIES
☰ Menu
The HeldenFiles Online

Thursday Notebook

By admin Published: October 28, 2010

Today's mailbag column is here.

My review of the movie "Howl," which I liked quite a bit, is here.

After the jump, how local man Alex Papp did on "Who Wants To Be a Millionaire."

The result and recap, as provided by the show: Alex Papp, a Journalism Professor from Akron, OH walked away with $24,750 in winnings after looking at the ninth question on Wednesday’s episode of “Who Wants To Be A Millionaire.” Since Alex was still in round #1 of the game (question #s 1-10), he was able to take home half of his accumulated Millionaire Bank, which had risen to $49,500. If he had made it into round #2 of the game (question #s 11-14), he would have been able to take home his entire Millionaire Bank.

Question #1: Category, 'Health Insurance'

The program that allows people who have recently lost their jobs to extend their health insurance is known by what menacing acronym?

A: RAZOR

B: STORM

C: THREAT

D: COBRA

* Lifelines used: none

* Correct Answer: D

* $ Value of Question: $15,000

* Accumulated Millionaire Bank: $15,000

Question #2: Category, 'Amazing Diets'

The “paleo” diet, which suggests eating lots of meat, vegetables and fruit, is supposedly based on the eating habits of whom?

A: Cave men

B: Cowboys

C: Ninja

D: Pirates

* Lifelines used: none

* Correct Answer: A

* $ Value of Question: $5,000

* Accumulated Millionaire Bank: $20,000

Question #3: Category, 'Space Technology'

Astronaut Don Pettit created a teardrop-shaped invention for doing what in the zero-G environment of space?

A: Drinking coffee

B: Trimming hair

C: Reading books

D: Exercising

* Lifelines used: “Ask The Audience” (A=69% B=15% C=3% D=13%)

* Correct Answer: A

* $ Value of Question: $500

* Accumulated Millionaire Bank: $20,500

Question #4: Category, 'Rap History'

The Saturday Night Live rap song “Lazy Sunday” features the line, “You can call us Aaron Burr from the way we're droppin'” what?

A: Benjamins

B: Lincolns

C: Washingtons

D: Hamiltons

FYI – The line originates from the fact that Hamilton is on the $10 bill, and Aaron Burr killed Hamilton in a duel.

* Lifelines used: none

* Correct Answer: D

* $ Value of Question: $3,000

* Accumulated Millionaire Bank: $23,500

Question #5: Category, 'Muppet Cologne'

In 1995, what Muppet debuted his signature cologne, a scent called “Amphibia”?

A: Kermit the Frog

B: Fozzie Bear

C: Dr. Teeth

D: Gonzo

* Lifelines used: none

* Correct Answer: A

* $ Value of Question: $25,000

* Accumulated Millionaire Bank: $48,500

Question #6: Category, 'Motivational Books'

What is the title of the 2010 sequel to the bestselling self-help book “The Secret”?

A: The Promise

B: The Power

C: The Journey

D: The Glory

* Lifelines used: “Jump The Question” #1 (Alex was able to jump over the question, but also had to forfeit the money attached to the question)

* Correct Answer: B

* $ Value of Question: $7,000

* Accumulated Millionaire Bank: $48,500

Question #7: Category, 'Greek to Me'

Which of these actresses' names includes the sixth letter of the Greek alphabet?

A: Gretchen Mol

B: Demi Moore

C: Catherine Zeta-Jones

D: Uma Thurman

* Lifelines used: none

* Correct Answer: C

* $ Value of Question: $1,000

* Accumulated Millionaire Bank: $49,500

Question #8: Category, 'Card Sharps'

What legendary entertainer was buried with $1,008 so he'd always have enough money to play cards?

A: George Burns

B: Milton Berle

C: Johnny Carson

D: Bob Hope

* Lifelines used: “Jump The Question” #2

* Correct Answer: A

* $ Value of Question: $10,000

* Accumulated Millionaire Bank: $49,500

Question #9: Category, 'Security Breach'

In 2010, police temporarily shut down NYC's Times Square after discovering a crude bomb inside what model SUV?

A: Ford Explorer

B: Toyota Highlander

C: Nissan Pathfinder

D: Honda Pilot

Out of lifelines and unsure of the answer, Alex decided to not take a guess and walk away with half of his accumulated Millionaire Bank, which had risen to $49,500. If Alex had guessed incorrectly on the ninth question, he would have fallen back to $1,000 in winnings. The correct answer was “C.”

Print
Add This
The HeldenFiles Online Archives

SUBSCRIBE VIA RSS

OHIO.COM VIDEOS

Blogs:

Heldenfels' mailbag

Prev Next

INFORMATIONAL PAGES